اطلاعات گردشگری
بازار تبریز
"بازار تبریز بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازار سرپوشیده در سطح جهان به‌شمار می‌رود که در شهر تبریز در ایران واقع شده‌است. این بازار با مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، بزرگ‌ترین بازار سرپوشیدهٔ جهان است. بازار تبریز در مردادماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است. این بازار از بازارچه‌ها دالان‌ها، تیمچه‌ها سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل یافته‌است. پیش‌تر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جادهٔ ابریشم و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده‌است.
این بازار حدود ۳ سدهٔ پیش و پس از وقوع زمین‌لرزهٔ تاریخی تبریز در سال ۱۱۹۳ قمری توسط نجفقلی خان دنبلی حاکم وقت تبریز بازسازی شده‌است. بازار تبریز در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. تاریخ بنای این مجموعه مشخص نیست؛ ولی بسیاری از جهان‌گردانی که از سدهٔ چهارم هجری تا دورهٔ قاجاریان از این بازار بازدید کرده‌اند، دربارهٔ آن اطلاعاتی ارائه داده‌اند.
بسیاری از گردشگران و جهانگردان نظیر ابن بطوطه، مارکو پولو، جاکسن، اولیای چلبی، یاقوت حموی، گاسپار دروویل، الکسیس سوکتیکف، ژان شاردن، اوژن فلاندن، جان کارت‌رایت، جملی کاردی، کلاویخو، رابرت گرنت واتسن، حمدالله مستوفی و مقدسی از رونق و شکوه بازار تبریز تمجید کرده‌اند.[۲][۳] این بازار با داشتن حدود ۵٬۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راسته‌بازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه، به‌عنوان اصلی‌ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته می‌شود.
این مجموعه با نام مجموعه بازار تبریز در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۰۹۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.[۶] در سال ۲۰۱۰ نیز این مجموعه با شماره ثبت ۱۳۴۶ به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.و اما با آتش سوزی گسترده در تاریخ ۹۸/۲/۱۹ بخشی از این بازار فروریخت و بیش از ۱۰۰ ها مغازه در شعله های ویران کننده سوخت.این حادثه۲۹ مجروح برجای گذاشت و تا به حال این حادثه غیر عمد بوده است این حادثه پس از ده سال دوباره تکرار شد"
بازار دامون کیش
بازار دامون کیش که با نام مرکز خرید دامون کیش نیز شناخته می‌شود، شامل ۹۸ غرفه تجاری، ۱۰ غرفه خدماتی و یک طبقه فودکورت و رستوران است. اجناسی مانند انواع پوشاک، کیف و کفش، محصولات آرایشی و بهداشتی، طلا و زیورآلات، شکلات و مواد غذایی، تلفن همراه، لپ‌تاپ و کامپیوتر و... در این مرکز به فروش می‌رسد. با سه طبقه، طبقه دوم مجموعه نیز شامل یک پیست اسکیت روی یخ است.
بازار سارینا یک کیش
بازار سارینا یک کیش که با نام مرکز خرید سارینا یک کیش نیز شناخته می‌شود، در زمینی با مساحت حدود پنج هزار متر مربع در ۱۰ طبقه احداث شده است و یکی از زیباترین مراکز خرید کیش به‌شمار می‌رود. این مجموعه شامل یک طبقه پارکینگ، دو طبقه تجاری و هفت طبقه اداری است. نزدیکی و مجاورت این مجتمع به مراکز تجاری کیش، پردیس یک و دو، هتل‌های ارم و داریوش، رستوران‌ها و چشم‌انداز رو به دریا از ویژگی‌های مثبت آن هستند.
بازار سنتی همدان
مجموعه تاريخی بازار همدان در محدوده خيابان‌های باباطاهر، اکباتان و شهدا قرار دارد و عمده بناهای آن مربوط به دوره قاجاريه است. مانند بازارهای اغلب شهرهای قدیمی ایران، بازار سنتی همدان نیز مسقف است. بعضی بخش‌های آن پوششی گنبدی شکل دارد. بازار همدان به‌لحاظ وجود راسته‌های مختص به اصناف مختلف معماری ویژه‌ای دارد. برخی مورخان قدمت این بازار را به دوره سامانیان نسبت می‌دهند، اما اکثر این مجموعه بازمانده از دوره قاجاریه است.
بازار سنندج
این بازار قدیمی، باقی‌مانده از دوره صفویه است. بازاری که با آن پلان مستطیلی‌اش بی شباهت به نقش جهان در اصفهان نیست. این بازار مکانی سنتی است که مردم قدیمی با لباس‌های کردی رنگارنگ در آن، اصالت و تمدن را به یاد هر بیننده‌ای می‌اندازند. بازار قدیمی شهر سنندج یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های استان کردستان است که تمامی گردشگران ایرانی و غیر ایرانی به دلربایی‌اش اعتراف می‌کنند.
بازار عرب های کیش
بازار عرب‌های کیش که با نام بازار صفین نیز شناخته می‌شود، از قدیمی‌ترین بازارهای کیش به‌شمار می‌رود و با معماری عربی ساخته شده است. بیشتر فروشنده‌های بازار نیز از بومیان و عرب‌زبان هستند. این بازار یک طبقه و دارای ۷۰ غرفه است و در زمینه‌های پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، اسباب‌بازی، لوازم خانگی، لوازم آشپزخانه، مواد غذایی و خرازی فعالیت می‌کند. قیمت‌ها در این بازار نسبتا ارزان هستند. دو بانک نیز در این بازار وجود دارند.
بازار قزوین
بازار قزوین در بخش شمالی به تیمچه سرباز و از جنوب به تیمچه سرپوشیده منتهی می‌شود. از شرق و غرب نیز به ترتیب به سرای وزیر و چهارسوقی کوچک باز می‌گردد. بازار قزوین دارای بخش‌های مهمی بوده که باعث شده است این مجموعه به عنوان یکی از مراکز مهم گردشگری قزوین به شمار آید. تیمچه‌های معروفی چون حاج سید کاظم، درویش مهدی و حاج محمدتقی، مسجدالنبی، سرای دالان دراز، بازار قیصریه، گرمابه سعیده و رضوی و سرای خوش‌نویسان قزوین از جمله این مراکز هستند. بازار قزوین با طاق‌های آجری زیبا و مرتفع خود، توانست در دوره صفویه، محیط بازارهای خود را وسعت داده و هر کدام از بازارها را به صنفی خاص اختصاص دهد. این مجموعه به تنهایی بخش عمده‌ای از گردشگری قزوین را شامل می‌شود.
بازار مسگری کرمان
بازار مسگری کرمان از جمله جاهای دیدنی کرمان در چارسوی دوازدهم بازار سراسری کرمان واقع شده که شما می‌توانید پس از ورود به قسمت شرقی بازار از میدان توحید کرمان به سمت چپ بپیچید و وارد آن شوید. بازار مسگری کرمان هنوز زنده و پویا بوده و در بخش‌هایی از آن صنعتگرانی مشغول ساختن انواع ظروف مسی و حکاکی بر روی آن هستند و شما می‌توانید سر و صدای چکش و قلم آن‌ها را بشنوید. همچنین برای مشاهده کارگاه‌های مسگری که کوره مسگری دارند می‌توانید به اولین کوچه از سمت چپ چارسوی مسگرها بروید. شما در آن شاهد یکی از قدیمی‌ترین کارگاه‌های مسگری خواهید بود که اکثر محصولات بازار در آن تهیه و تولید می‌شود. در این کارگاه، روند ساخت ظروف مسی و نحوه قرار گرفتن در کوره را می‌توانید ببینید.
بازار وکیل
بازار وکیل شهر شیراز یکی از مشهورترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است. این بازار که به فرمان کریم خان زند (۱۱۷۲–۱۱۹۳ ه‍. ق) ساخته شده، اکنون در مرکز شهر شیراز (شرق میدان شهدا) قرار گرفته‌است. در کنار بازار مکان‌های دیگر چون مسجد و حمام تاریخی وکیل نیز در قرار گرفته‌اند.
این بازار از بهترین آثار بر جای مانده از کریم خان زند است که هنوز مورد بهره‌برداری قرار دارد. گمان می‌رود شاه زند پس از دیدن بازار قدیمی لار (از آثار دوران شاه عباس کبیر) طرح آن را در شیراز ریخته‌است.[نیازمند منبع] تمام کارهای بازرگانی، خرید و فروش کالاهای داخلی و خارجی و مبادلات پایاپای، صدور یا دریافت حوالجات و صرافی‌ها همگی در حجره‌های این بازار انجام می‌گرفته و در واقع بازار وکیل مانند قلب اقتصادی شیراز بوده است.[نیازمند منبع] بازار وکیل سازمانی داشته که بازرگانان می‌توانستند با اطمینان کامل کالاهای خود را در آن به امانت بسپارند و در موقع لازم از آن استفاده نمایند.[نیازمند منبع]

فرصت‌الدوله شیرازی در آثار عجم دربارهٔ جایگاه و موقعیت این بازار چنین می‌نویسد:
این بازار از نزدیکی دروازه اصفهان تا مدخل بازارهای قدیم امتداد دارد و مشتمل بر حجره‌هائی با سکوی پهن در طرفین و ۷۴ دهانه طاقهای بلند و خوش تناسب بوده‌است و چهار سوق بلندی در میان آن قرار داشته که بازارهای فرعی و غربی و شرقی آنرا قطع می‌نموده‌است.
مصالح ساختمانی این بازارها گچ و آجر وآهک بوده که روی پایه‌هائی از تخته سنگ‌های تراشیده قرار گرفته‌است. سقف چهار سوق که از چهار طرف آن چهار بازار منشعب می‌شود بسیار بلند و با سبک ساختمانی دلپسندی بنا شده‌است. بخش‌های گوناگون این بازارها، بر پایه صنایعی که در آن انجام می‌گرفته بنام‌های ویژه خود خوانده می‌شوند مانند: بازار بزرگ که انواع کالاها در آن یافت می‌شد. بازار بزازان، بازار بلور فروشان، بازار خیاطها، بازار کلاهدوزها، بازار سراج‌ها و بازار شمشیرگرها.
فرصت‌الدوله شیرازی همچنین می‌نویسد:
بازار وکیل یکی از بازارهای مرحوم کریم خان وکیل است قریب به مسجد وکیل چهار بازار از آجر و گچ ساخته شالوده‌های آن از سنگ‌های کلان قرار داده و در وسط چهار بازار چهارسوئی است که سقفش بسیار بلند و طرازش دلپسند است. کمتر بازاری در ایران بدین اسلوب و بنیان دیده می‌شود. یک بازار بزرگ تا برسد به چهارسوی مذکور چهل و یک طاق است، آنرا بازار بزازان گویند از هر گونه اقشمه و امتعه دارد. سمار و بلورفروش و خیاط و غغیره نیز در آن هست. بازار دیگر چهل و شش طاق است آنرا بازار کلاهدوزان نامند از کلاهدروز و اصناف دیگر دارد مع بسیاری از صرافان. بازار دیگر ده طاق است در آن تمام سراج و ترکش‌دوزاند در وسط بازار اول که بازار بزازان باشد نیز بازاری است یازده طاق در آن جماعت شمشیرگرانند. درب این بازار منتهی می‌شود بدرب مسجد وکیل . . ..
بازار وکیل در هنگام امتداد خیابان زند از سوی شهرداری شکافته شده به گونه‌ای که امروز خیابان زند عمود بر آن و از نزدیک چهار سوق بازار می‌گذرد.

معماری
نمایی از درون بازار
معماری این بنا بر گرفته از بازار قیصریه لار و همچون بازارچه بلند اصفهان ساخته شاه عباس کبیر است اما پهنای بازار وکیل بیش از سایر بازارهاست. همچنین ۷۴ دهانه تاق ضربی بازار با بلندای بیش از ۱۱ متر بلندتر از تاق سایر بازارهاست که البته هم اینک به علت خاکریزی کف بازار، ارتفاع طاق‌ها به ده متر تقلیل یافته‌است.
این بازار که از نظر معماری دارای سه فضای جداگانه است، گذرگاه (برای گذر مشتریان)، حریم مغازه (به بلندای نزدیک به ۲ پله بالاتر از سطح زمین)، فضای مغازه (جایگاه فروش) است. بازار دارای پنج در بزرگ است که در چهار سوی آن جای گرفته‌است. هم چنین شامل دو راهروی شمالی - جنوبی و شرقی - غربی است که چون صلیبی یکدیگر را قطع کرده‌اند. در تقاطع این دو رشته چهار سوق قرار گرفته‌است که بر روی یک هشتی قرار دارد. این چهار سوق دارای طاق بزرگ ضربی محکمی است و در پای طاق نیز چند ترنج آجرکاری شده‌است. در هشتی نیز مغازه‌هایی چهارگوش در دو طبقه وجود دارد.
ضلع شمالی - جنوبی بازار از دروازه اصفهان شروع می‌شود و تا کوچه جنوبی سرای مشیر ادامه می‌یابد. در دو طرف این راسته هر قسمت ۴۱ جفت (۸۲ باب) مغازه وجود دارد که در جلو هر یک سکویی از قطعات سنگی بزرگ که بر روی آن، ترنج‌هایی برجسته کنده‌کاری شده‌است. در این بازار برای جلوگیری از نم و رطوبت، مغازه‌ها را نزدیک بع یک متر فراتر از سطح زمین ساخته‌اند. مغازه‌ها اغلب دارای پستو بوده و در دو طبقه طراحی شده‌اند.

راسته‌ها و خرده بازارها
در شمال شرقی این راسته، چند کاروانسرای قدیمی به نام‌های روغنی، گمرک و احمدی ساخته شده‌است که در ورودی آنها در درون بازار است. هر یک از این کاروانسراها دارای چندین حجره می‌باشند. راسته شمالی - جنوبی را بازار بزازان نیز نامیده‌اند. در سال ۱۳۱۵ به علت گسترش خیابان زند ۱۱ حجره از حجره‌های این ضلع از بین رفته‌است.[نیازمند یادکرد دقیق] ضلع شرقی-غربی نیز دارای دو بخش است:
بخش خاوری (شرقی) چهار سوق که آن را بازار علاقه‌بندان می‌نامند. این بخش دارای ۱۹ جفت مغازه‌است که هم اینک مرکز فرش است و مغازه‌های عطاری نیز در این قسمت یافت می‌شود.
بخش باختری (غربی) چهارسوق که آن را بازار ترکش‌دوزها می‌نامند و دارای ۱۰ جفت مغازه‌است که هم اینک مرکز فروش فرش‌های ایرانی است.
در بخش جنوبی چهارسوق در راستای بازار ترکش دوزها، بازار دیگری قرار دارد که مدخل آن در جلو سر در مسجد وکیل است و به بازار شمشیرگرها معروف است. این بازار نیز دارای ۱۱ جفت مغازه‌است. درب ورودی کاروانسرای وکیل در این راسته قرار گرفته است امروزه این کاروانسرا به سرای فیل شهرت دارد.
در زیر چهار سوق، حوض بزرگی از سنگ مرمر قرار داشته که آب آن از آبراهی که از زیر بازار ترکش دوزها می‌گذشته، فراهم می‌شده‌است. این آبراه به صورت طاق ضربی است و از آجر و ساروج ساخته شده‌است و هم اینک نیز وجود دارد اما حوض مرمرین به علت بالا آمدن کف بازار، از میان رفته‌است.
سامانه تهویه هوا به علت بلندای زیاد سقف طاق و تویزه‌ای بازار کامل بوده است. این امر به وسیله بادگیرهایی ساده انجام می‌گرفته است. همچنین دریچه‌ها و روزنه‌هایی به نام جامخانه یا هورنور در زیر سقف جاسازی شده بوده که هوا و نور کافی را به بازار می‌رسانند اما هم اینک پس از بازسازی، این روزنه‌ها بسته شده‌اند. هم اینک در بالای مغازه‌ها مشبک‌هایی جهت تهویه هوا و روشنایی وجود دارد.
بازار کهنه
"بازار کهنه دزفول در گذشته مهمترین مراکز خدماتی دزفول مجاور محله قلعه قرار داشته‌است و چنان‌که در سفرنامه‌ها آمده‌است بازار به صورت میدان بوده‌است که همه معاملات در آن انجام می‌گرفته‌است.

این مراکز خدمات شهری از طرفی مجاور مسجد جامع و از طرف دیگر به دو سرْمیدان ختم می‌شود. بازار در مرتفع‌ترین شیب شهر بنا شده‌است و امتداد گذرهای محلات به بازار ختم می‌شود. مراکز محلات و گذرهای اصلی بازار شهر بر اساس توپوگرافی زمین شکل گرفته‌اند و حرکت پیاده از طریق گذرها همگی به بازار ختم می‌شود. قدیمی‌ترین بنای موجود در بازار دزفول مقبره شیخ اسماعیل قصری است که وفات او در سال ۵۵۵ هجری شمسی ذکر گردیده‌است. اما دو دوره‌های اخیر به‌طور کامل بازسازی شده‌است."
سرای مشیر
سرای مشیر یا سرای گلشن از بازارهای قدیمی شیراز است که در دوره قاجاریه ساخته شده است. این بازار زیبا و دیدنی شیراز در جنوب شرقی بازار وکیل جنوبی و در مجاورت در خروجی آن قرار گرفته است و معماری آن کم و بیش مانند بازار وکیل است. بسیاری به دلیل نزدیکی این دو بازار به اشتباه این بازار را جز بازار وکیل می‌پندارند. از زیبایی‌های خاص این بنا حیاط بزرگی است که در وسط ساختمان هشتی آن واقع شده است. این حیاط با درختان نارنج زیبا و تنومندش و حوض بزرگ وسط آن جلوه خاصی به کل بنا بخشیده است. این بازار دارای یک هشتی است، که بازار رابه دوبخش تقسیم کرده و به گونه‌ای که ازسمت غرب به سرای مشیر وازسمت جنوب به اردو بازار متصل می‌گردد. درورودی چوبی بزرگی نیز در ورودی بازار به هشتی وجود دارد. این هشتی بازار مشیر رابه بازار نومشیر متصل می‌کند. دارای سقفی مرتفع است؛ که برفراز آن گنبد کم خیز نسبتاً بزرگی وجود دارد، که روی آن یک بادگیر چند وجهی مشاهده می‌شود.
این عکس مربوط به سردر یکی از ورودی‌های بازار سرای مشیر است. این سر در اصلی است که کتیبه انتساب این مکان و زمان ساخت و شرایط وقف شدن آن به وضوح بر روی لوحه آن درج شده است
نام دیگر سرای مشیر سرای گلشن است. این موضوع در کتیبه‌ای که در سر در ورودی اصلی این بنا قرار دارد به وضوح نوشته شده است. سرای مشیر یا همان سرای گلشن با معماری هشت گوش واقع در جنوب بازار وکیل و شمال بازار مشیر که در دوره قاجاریه توسط میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک بنا گذاری شده است. یکی از دیدنیهای شهر شیراز است. این بنا در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ۴۲۴ در سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است و قسمتهایی از آن در دوره پهلوی مرمت شده است. چون کاشیکاری‌های زیبا و ریزه‌کاری‌های چوبی و شیشه‌های الوان درک‌های آن رو به انهدام بود، در سال ۱۳۴۸ تحت تعمیر و مرمت قرار گرفت. درک‌های فرسوده و شکستهٔ آن نوسازی گردید و حوضخانهٔ آن هم که از حیث کاشیکاری و مقرنس‌کاری بی‌نظیر است به شکل چایخانه درآمد و اتاق‌های آن برای نمایش هنرهای دستی و محلی فارس اختصاص یافت و به «سرای هنر» معروف شد این بنا بنا بر چیزی که بر کتیبه آن درج گردید توسط ابوالحسن خان مشیر الملک وقف امام پنجم شیعیان شده است و به همین دلیل از پیش از انقلاب تا کنون مدیریت و امتیاز بهره‌برداری از آن در دست سازمان حج و اوقاف بود هاست. سازمان اوقاف که ملکیت بنا را بر عهده دارد حجره‌ها را به شکل سرقفلی به مالکان فعلی تحویل داده است و ماهیانه از آنها اجاره بهای ملک را دریافت می‌کند. گفتنی است که این محل هم اکنون یکی از مهمترین مراکز عرضه صنایع دستی در کلانشهر شیراز است. بر فراز هشتی میانی یا چهار سوق بازار سرای مشیر که سرای کهنه را به سرای نو مشیر متصل می‌کند گنبد معقلی روزنی وجوددارد، که روی آن یک بادگیر چند وجهی مشاهده می‌شود. کف هشتی نیز مانند کف سرای مشیر از قلوه سنگ پوشیده شده است. در این هشتی چهار حجره وجود دارد که به فاصله دوپله از سطح زمین قرار گرفته است. این هشتی را در اصطلاح چهار سوق یا چهار سو می‌نامند. علت این نام گذاری این است که چهار وجه از این هشتی را حجره‌ها اشغال نموده‌اند و ۴ وجه دیگر محل عبور بازدیدکنندگان و رهگذران است. برفراز این حجره همنبت کاری دیده می‌شود.. هم اکنون بالای سر درب ورودی اصلی سرای مشیر یا سرای گلشن سنگی نصب شده است که متن وقف نامه را بر روی آن نوشته‌اند و تاریخ آن رمضان سال ۱۲۸۸ هجری قمری را نشان می‌دهد. سر درب ورودی سرا با مقرنس و کاشی تزئین یافته است؛ و در سقف دالان هشتی آن نیز مقداری کاشی معرق به کار رفته است. در محوطه سرای مشیر در چهار ضلع، حجره‌هایی در دو طبقه ساخته شده است. در این بنا کلیه سقفها به شکل طاق ضربی و بدون به کار بردن الوار ساخته شده‌اند که در نوع خود جالب توجه است.
سردرورودی ضلع جنوبی بازار پس از اردوبازار کاشیکاری شده است. در آنجا کتیبه‌ای وجود دارد؛ که برروی آن نوشته این بازار نو مشیر در سال ۱۳۷۱هجری تکمیل وافتتاح شد. "موقوفه مرحومه سلطان الحاجیه ومعدل الملک "این ضلع دارای دالانی است که سنگ‌فرش شده است. سقف دالان نیز دارای عرق چین ساده‌ای است؛ که در چهار گوش آن ترنج‌هایی آجرکاری شده است. در پیشانی سر در نیز دولچکی از کاشی هفت رنگ وجود دارد. همچنین تصویری ازخسرو وشیرین وتصویر دیگر یوسفوزلیخا در این ضلع یا فت می‌شود. در این راسته ۱۰ طاق نما وجود دارد. بر سردر راسته شمالی بازار نیز کتیبه‌ای است که در آن نوشته شده است. ضلع شرقی بازار شمالی دارای شش حجره وضلع غربی دارای پنج حجره است.
عکس مربوط به سردر یکی از ورودی‌های بازار سرای مشیر است. این سر در اصلی است که کتیبه انتساب این مکان و زمان ساخت و شرایط وقف شدن آن به وضوح بر روی لوحه آن درج شده است
درمیان جرز مغازه‌های طاقچه‌ای کوچک برجسته برای چراغ‌های پیه‌سوز وجود دارد در ابتدای بازار یک آب نمای کوچک هشت ضلعی دیده می‌شود. در این بازار انواع صنایع دستی وهنری یافت می‌شود. این بازار بادری به سبک قدیم از هشتی مذکور جدامی شود. این بازار در تاریخ ۲۸/۵/۱۳۴۷باشماره ۴۲۴در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
سرای مشیر به دلیل واقع بودن در یکی از مکانهای مهم گردشگری شیراز که در واقع محور شاه چراغ به سمت بازار وکیل است و به دلیل ساختمان زیبای بنا و حیاط بزرگ و دلگشایی که در میان این بنا واقع شده است از دیرباز مقصد مهمی برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی بوده است. این مکان مرکزی مهم در عرضه صنایع دستی در سطح شیراز و حتی استان فارس است. علاوه بر فروش صنایع دستی در این بازار واحدهایی هم مشغول تولید صنایع دستی هستند. برای نمونه می‌توان به صنایع خاتم سازی و معرق، حکاکی و قلم زنی روی مس و برنج ، حکاکی و تراش سنگهای قیمتی ، ساخت زیورآلات دست ساز سنتی نقره و طلا و گبه بافی … اشاره نمود.
درباره ما

شرکت پرشین گلف فعالیت رسمی خود را در سال 1348 در زمینه حمل و نقل آغاز نمود. این شرکت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری فعالیت خود را در امور فروش بلیط و گردشگری ادامه داد. پرشین گلف با تغییراتی در سال 1382 در ساختار مدیریتی، فعالیت بازرگانی و خدماتی خود را گسترش داده و در اولین گام بعنوان نخستین و تنها نماینده کل فروش (GSA) عضو اتحادیه بین المللی حمل و نقل هوائی (IATA)...

دفتر فروش
تهران - میدان فاطمی - جنب صندوق بازنشستگی کشوری - پلاک65
©2024 PersianGulf Travel Agency, All Right Reserved